Reinhard Wind Music

Dirigent

Als dirigent ben ik bekend met zowel harmonie als fanfare orkesten. Ieder orkest heeft zijn eigen klank idioom en karakteristieken. Echter, om deze specifieke klank  te kunnen laten horen zal hier iedere repetitie aan moeten worden gewerkt.

Verder heeft ieder stuk zijn eigen speel manier, of het nu om originele werken gaat, arrangementen, populaire werken of marsen. De uitdaging is om muzikanten deze manieren te laten ontdekken en vooral ook  te laten horen. De uitleg kan ik als dirigent geven, maar de uitvoering ligt bij de muzikanten. Uiteraard krijgen ze van mij alle steun om dit doel te bereiken.

Naast het muzikale aspect is uiteraard ook het sociale aspect bij een vereniging zeer belangrijk. Daarom staat persoonlijk contact met de muzikanten hoog in het vaandel. Tenslotte is ieder concert weer een team prestatie, en niet alleen een prestatie van de dirigent.

Ik zie graag mensen met veel plezier naar een repetitie komen, en wanneer ze aan het eind van een repetitie met een brede glimlach van voldoening weer naar huis gaan, weet ik dat de repetitie geslaagd is.

Ik heb al meerdere mooie concerten kunnen geven in binnen- en buitenland met als hoogtepunten 9 concerten in Mexico in 2015 en 5 concerten in Minsk Wit Rusland in 2018. Aan deze concerten heb ik inmiddels al heel wat buitenlandse contacten aan over gehouden.

In mei 2024 ben ik weer in Mexico geweest voor 5 concerten, samen met een harmonie-orkest bestaande uit 50 muzikanten. Dit was wederom een nieuw hoogtepunt in mijn carrière.


Minsk 2018

Mexico 2024


Home Algemeen Dirigent Docent Examens Media Contact